Meistä

Helsingin Seniorisäätiö

Pääsääntöisesti Seniorisäätiön asukkaat ovat vaikeasti tai keskivaikeasti muistisairaita tai toimintarajoitteisia vanhuksia, jotka eivät selviä omaishoidon ja kotihoidon turvin kodeissaan, mutta eivät tarvitse myöskään sairaalatasoista hoitoa. Seniorisäätiön hoivakodeissa asutaan elämän loppuun saakka.

Seniorisäätiössä asukkaiden hyvinvoinnista huolehtii n. 450 työntekijää, joista suurin osa on välittömässä hoitotyössä.

Tukipalveluihin kuuluu ravintokeskus, puhdistuspalvelu, hallinto, rekrytointi ja viestintä sekä käyttäjäpalvelut.
Ravintokeskus valmistaa päivittäin henkilökunnan lounaan sekä asukkaille viisi ravitsevaa ateriaa.
Lisäksi asukkaat pääsevät nauttimaan mm. lettukesteistä, grillauksesta, leipomisesta ja syntymäpäiväkakuista.

Puhdistuspalvelun työntekijät pesevät asukas- ja lakanapyykinkin sekä huolehtivat hoitajien ja muun henkilökunnan työvaatteiden puhtaudesta ja siisteydestä.
Lisäksi siistijät pitävät asukashuoneet ja kaikki yleiset tilat siisteinä.

Hallinnossa huolehditaan toiminnan jatkuvuudesta ja kehittämisestä, talouden hoidosta, palkkojen maksusta, laskujen hoitamisesta ja esimerkiksi tietotekniikan hyödyntämisestä ja hankintaprosessien hoitamisesta.
Säätiön oma rekrytointi ja viestintäyksikkö hoitaa sisäisen ja ulkoisen viestinnän lisäksi kaikkien talojen henkilökunnan rekrytoinnista ja varmistaa, että hoitajapuutoksiin saadaan aina tekijä, oli sitten kyse yö -tai päivävuorosta.

Tahtomme on, että meillä asuvat ikäihmiset saavat elää yksilöllistä, kannustavaa ja omannäköistään elämää hyväksyvässä ilmapiirissä elämän loppuun saakka. Uskomme, että hyvää ja turvallista elämää ei luoda ainoastaan tilojen ja teknologian avulla vaan se syntyy arvostavasta kohtaamisesta, aidosta välittämisestä ja empaattisesta läsnäolosta.

Helsingin Seniorisäätiön tarina alkoi toimeliaista, vanhusten hoivasta ja huolenpidosta kiinnostuneiden helsinkiläisten yksityisihmisten aktiivisuudesta 1960-ja 1970-luvulla.
Sitä tarinaa me haluamme ammattitaidolla jatkaa.

Palaute­lomake

HSS_header_3

Historia

Helsingin Seniorisäätiö ja sitä edeltävät erilliset säätiöt ovat aina olleet voittoa tavoittelemattomia, arvopohjaisia säätiöitä. Säädekirjoissa on tarkkaan kirjattu toiminnan tarkoitukseksi vanhusten aseman tukeminen ja parantaminen järjestämällä hoiva- ja hoitopaikkoja helsinkiläisille vanhuksille. Toimintaa ei ole harjoitettu liiketoimintana. Seniorisäätiö on yleishyödyllinen säätiö, joka maksaa mahdollisesta tuloksestaan tuloveroa.

Antinkodin päätti perustaa Reino Tolonen, verhoilu- ja rakennusalan yrittäjä maatessaan Kivelän sairaalassa toipumassa sydäninfarktistaan ja kuullessaan Helsingissä vallitsevasta vanhusten hoitopaikkapulasta 1960-luvun lopussa. Antinkotisäätiö perustettiin Ester Tolosen (Reino Tolosen vaimo) ja Lyyli Kyttälän (Reino Tolosen sisar) toimesta ja heidän lahjoittamallaan peruspääomalla 1970. Tuolloin aloitettiin Antinkodin rakentaminen Kivitaskuntielle. Helsingin kaupungin käyttöön antamalle tontille.

Pakilan sairas- ja vanhainkotisäätiön, jonka tarkoituksena oli tukea vanhusten asemaa Helsingissä järjestämällä kuntoutus- ja virkistystoimintaa sekä ylläpitää sairas- ja vanhainkoteja perustivat Marja-Leena ja Matti Juslin luovuttamalla peruspääoman, silloisia markkoja 100 000. Pakilan Heinätalo valmistui 1970 ja Pakilan Suovatalo 1987.

Kannelkotisäätiön toiminta alkoi Maria ja Jan-Erik Börmanin peruspääomalla. Kannelkotisäätiö perustettiin 1975. Kannelkoti valmistui 1978 Kannelmäkeen. Mariankoti, joka valmistui 1982 Lassilaan, oli Maria Börmanin toinen Kannelkotisäätiöön kuuluva vanhainkoti.

Kolmas samaan säätiöön kuuluva vanhainkoti oli Osmonkallio, joka valmistui 1985 Oulunkylään. Kaikkiin näihin saatiin kaupungilta tontti käyttöön. Säätiöt kuitenkin järjestelivät kaikki vanhainkotien rakentamiseen liittyvät lainansa itse. Helsingin kaupungin sosiaalitoimen kanssa oli sopimukset asiakkaiden sijoittamisesta säätiöiden vanhainkoteihin.

Vuonna 2001 nämä kaikki kolme eri säätiötä, joihin kuului viisi vanhainkotia fuusioitiin yhdeksi säätiöksi Helsingin Seniorisäätiöksi. Asukkaita oli n. 750 ja työntekijöitä sata vähemmän. 

Scroll to Top